Batida Kokosbotercake

Mangaroca
Batida de Côco
Kokosbotercake

ONZE CAKE VOL LIEFDE EN BATIDA

ELEGANT, ZOET, ALCOHOLARM

INGREDIËNTEN

  • 400 G SUIKER
  • 6 VERSE EIEREN
  • 500 G KARNEMELK
  • 10 CL MANGAROCA BATIDA DE CÔCO
  • 100 G AMANDELSCHILFERS
  • 2 ZAKJES VANILLESUIKER
  • 100 G GEMALEN KOKOSNOOT
  • 1 ZAKJE BAKPOEDER
  • 500 G BLOEM

VOOR DE VULLING:

  • 100 G GEMALEN KOKOSNOOT
  • 100 G SUIKER

VOOR DE TOPPING:

  • 200 G BOTER
  • 10 CL VERSE ROOM
  • 10 CL MANGAROCA BATIDA DE CÔCO

AAN DE SLAG!

VERWARM DE OVEN VOOR OP 200 ºC. MAAK EEN GLAD MENGSEL MET DE SUIKER, DE EIEREN, DE KARNEMELK, MANGAROCA BATIDA DE CÔCO EN DE VANILLESUIKER. MENG HET BAKPOEDER DOOR DE BLOEM EN VOEG DIT LEPEL NA LEPEL TOE AAN HET VORIGE MENGSEL, TERWIJL JE VOORTDUREND ROERT. WANNEER JE EEN GLAD DEEG HEBT VERKREGEN, ROER JE ER DE GEMALEN KOKOSNOOT EN DE AMANDELSCHILFERS DOOR. LEG BAKPAPIER OP EEN BAKPLAAT EN STRIJK ER HET DEEG GELIJKMATIG OVER UIT. LAAT 5 MINUTEN BAKKEN IN HET MIDDEN VAN DE OVEN. MENG ONDERTUSSEN DE GEMALEN KOKOSNOOT EN DE SUIKER VOOR DE VULLING. HAAL DE CAKE NA 5 MINUTEN UIT DE OVEN EN STROOI ER DE VULLING OVER. LAAT DE CAKE NOG 15-20 MINUTEN VERDER BAKKEN TOTDAT DE GEMALEN KOKOSNOOT LICHTJES BRUIN KLEURT. MAAK ONDERTUSSEN DE TOPPING: SMELT DE BOTER IN EEN PAN EN MENG ER DE ROOM EN MANGAROCA BATIDA DE CÔCO ONDER. SMEER DIT OP DE WARME CAKE.

TIP: LAAT DE CAKE MINSTENS 1-2 UUR RUSTEN, ZODAT DE TOPPING GOED IN DE CAKE KAN TREKKEN. 

PLUK DE DAG EN ZEG JA TEGEN CAKE!

ANDERE MANGAROCA BATIDA DE CÔCO RECEPTEN

Mangaroca
Batida de Côco

Passion

Recept
Batida Kirsch

Mangaroca
Batida de Côco

Cherry

Recept